15 Haziran 2009 Pazartesi

Üçüncü Mevkii / Beyoğlu / İstanbul

Ne yedim?



Domates Çorbası

Yoğurtlu Semiz Otu
Yufka Kebabı

İstiklal Caddesi’nde Ağa camii sokağından girip aşağıda doğru salınıp, Hacı Abdullah’ı geçip solda lostra salonu, sağda köşede Bursa Kebapçısının bulunduğu sokağından girip biraz ilerleyince solda bulabileceğiniz minik bir mekan. Camlarındaki minik yarım perdeleri hemen dikkatini çekiyor insanın. İçerinde dörder sandalyeli beş küçük masa var.
Benim gibi ilk gidenlerin mutlaka afalladığı hoş bir adetleri var. Siparişinizi elle yazılmış A4 kağıdındaki menüden seçip yanındaki küçük kağıda kendiniz yazıp aşağıdaki mutfağa veriyorsunuz, yemekleriniz ısıtıldıktan sonra aşağıdan size sesleniyorlar ve mekanın içindeki küçük asansörden yemeğinizi alıyorsunuz. Hemen asansörün yanındaki ahşap çekmecenin üstünden de çatal, bıçak ve kaşığınızı temin edebiliyorsunuz. Ev yapımı turşuları, Meksika usulü patatesi, mantarlı fırın makarnası ve muhallebisi de diller destanmış lakin bunların tadına bir dahaki sefere bakacağım.
Lezzetli ev yemeklerinizi yedikten sonra iş hesap ödemeye geldiğin de aynı şekilde masanızı toplayıp küçük asansöre yerleştirdikten sonra aşağı inip hesabınız ödüyorsunuz. Lezzetli yemekleri, temiz mutfağı, güler yüzlü çalışanları ve anne sıcaklığındaki sahibesiyle kesinlikle sık sık uğranılası bir mekan.